Heijmans: 'Met deze politie komen we niet verder'

Print
Heijmans: 'Met deze politie komen we niet verder'

Afbeelding: Jeroen Kuit

Laar / Tungelroy / Weert / Swartbroek / Altweerterheide / Stramproy - Volgens Jos Heijmans, burgemeester van Weert, is de grens van de werkdruk bij de politie bereikt. “Met deze politie komen we niet verder”, aldus Heijmans. Hij vindt niet alleen dat er in het district Weert en Limburg te weinig politiemensen zijn, maar dat ze ook nog eens te slecht betaald worden voor het werk dat ze verrichten.

Hij wil samen met zijn collega’s gaan pleiten voor meer extra politiemensen dan de 32 die nu aan Limburg zijn toegewezen. Hij komt daarmee tegemoet aan de wens van de complete Weerter gemeenteraad om te pleiten voor meer politiemensen voor Limburg.

Voorstel
Heijmans gaf overigens wel aan binnenkort met een voorstel te komen om Stadstoezicht in Weert te versterken. “Daarmee willen we de politie ontlasten door aan de voorkant, in preventieve zin, problemen te voorkomen bijvoorbeeld in de wijken, stelt de burgemeester. “Dat zou ervoor moeten zorgen dat de politie minder werk krijgt, aldus Heijmans.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →