A2 bezaaid met suikerbieten na ongeluk

Print
Op de A2 bij Echt is donderdagochtend een vrachtwagen gekanteld door een aanrijding met een aantal auto's. De lading suikerbieten die hij vervoerde kwam verspreid over beide rijbanen te liggen.

Het ongeluk gebeurde rond half zeven. Meerdere auto's raakten hierbij beschadigd.

Traumahelikopter
Volgens de politie is er een gewonde gevallen en zou deze persoon bekneld zijn geraakt. Er is een traumahelikopter opgeroepen. Ook zijn verschillende brandweerkorpsen, ambulances en politiewagens uitgerukt.

Reparaties
De vrachtwagen met suikerbieten staat inmiddels weer op zijn wielen. Het repareren van schade aan lichtmasten en vangrail gaat nog uren duren, verwacht Rijkswaterstaat. De snelweg is in beide richtingen tijdelijk vrijgegeven. Na de spits gaat de rijbaan in noordelijke richting weer dicht in verband met reparaties aan het asfalt door een diesellekkage.

Het verkeer liep vast in beide richtingen.Ook op de regionale wegen liep het helemaal vast en moesten automobilisten rekening houden met flinke vertraging. Het verkeer werd omgeleid via de N276, de N296 en via België en Duitsland.

Nog een ongeluk
Ter hoogte van de gekantelde vrachtwagen is nog een ongeluk gebeurd in zuidelijke richting. Vijf auto's zijn daar op elkaar gebotst. Of hierbij gewonden zijn gevallen is niet bekend.

Kijk hier voor alle actuele verkeersinformatie.