Lachen met de Australische ijsvogel op boerderij Daalhoeve

Print
Lachen met de Australische ijsvogel op boerderij Daalhoeve

Afbeelding: Stockfoto Ingimage

Maastricht / Itteren - Boerderij Daalhoeve is sinds kort een paar goedlachse uitheemse gasten rijker. Het zijn twee Australische ijsvogels, die bekend staan om hun aanstekelijke schaterlach.

De vogels die in Australië Kookaburra’s worden genoemd, vliegen sinds kort rond in de volière op het achterterras van de kinderboerderij. Ze worden ook wel lachvogels genoemd, omdat hun roep lijkt op het lachen van een mens.

Volgens de medewerkers van de boerderij hebben bezoekers in de ochtenduren de meeste kans om het koppeltje te horen lachen.

De Australische ijsvogel is, anders dan ‘onze’ ijsvogel, niet gebonden aan water. Ze eten geen vis maar landdieren zoals insecten en slakken. De Kookaburra staat niet op de lijst van bedreigde diersoorten.

Het kan zijn dat het lachen volgend jaar luider gaat klinken als het mannetje en vrouwtje eventueel voor nageslacht zorgen.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →