Vrachtwagen A2 weer overeind, snelweg tijdelijk open

Print

Op de A73 en de A2 liep het verkeer helemaal vast. Afbeelding: De Limburger

Echt / Koningsbosch / Sint Joost / Susteren / Roosteren / Nieuwstadt / Aasterberg / Berkelaar / Hingen / Ophoven / Slek / MariaHoop / Baakhoven / Dieteren / Illikhoven / Vissersweert - De vrachtwagen met suikerbieten die donderdagmorgen op de A2 bij Echt kantelde door een aanrijding, staat weer op zijn wielen. De snelweg werd rond half drie tijdelijk vrijgegeven in beide richtingen.

Na de spits gaat de rijbaan in noordelijke richting weer dicht in verband met reparaties aan het asfalt door een diesellekkage.

Aanrijding
De vrachtwagen kantelde rond half zeven na een aanrijding met een aantal auto's. Daarbij raakte de vrachtwagenchauffeur, een 33-jarige man uit Heerlen, gewond. Hij is naar het ziekenhuis gebracht. Ook zeker een inzittende van een van de andere auto's raakte gewond, aldus de politie.

Suikerbieten
Beide weghelften raakten bezaaid met suikerbieten, waardoor de snelweg in beide richtingen moest worden afgesloten. De opruimwerkzaamheden en het repareren van schade aan lichtmasten en vangrail nam een flinke tijd in beslag.

Door de afsluiting ontstonden in beide richtingen flinke files. Ook de regionale wegen en omleidingsroutes staan helemaal vol. Verkeer wordt aangeraden om via België en Duitsland om te rijden.

Bekijk hier alle actuele verkeersinformatie.