Heerlense basisschool Horizon gaat van het gas af

Print
Heerlense basisschool Horizon gaat van het gas af

Basisschool Horizon in Heerlen. Afbeelding: Google Maps

Heerlen / Hoensbroek - Basisschool De Horizon in Heerlen is als enige Limburgse school geselecteerd om aan de proef van aardgasvrije scholen mee te doen.

Dat maakte minister Kajsa Ollongren donderdagmorgen bekend. Wethouder Jordy Clemens is trots dat basisschool De Horizon als enige Limburgse school is geselecteerd voor deze pilot. “Het gebouw zou al gerenoveerd worden om het geschikt te maken voor het onderwijs van morgen. Nu kunnen we  ook de duurzaamheidseisen van de toekomst meenemen. Dit wordt het eerste bestaande schoolgebouw dat aangesloten wordt op mijnwater.”

Proef
Voor het ‘Innovatieprogramma Aardgasvrije en Frisse Scholen’  hadden zich 92 basisscholen uit 72 gemeenten aangemeld. Bij het selecteren van de scholen die mee mogen doen aan de pilot, stond kwaliteit voorop. Daarnaast is gekeken naar de verdeling over bouwperioden, de geografische spreiding en naar variatie in aanpak, laat het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijkrelaties weten. De geselecteerde scholen ontvangen een stimuleringsbijdrage van 350.000 euro. 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →