Universiteit Maastricht telt meeste internationals

Print
Universiteit Maastricht telt meeste internationals

Archieffoto. Afbeelding: Harry Heuts

Heerlen / Maastricht / Itteren - De bacheloropleiding Europees Recht op de Universiteit Maastricht telt verhoudingsgewijs de meeste buitenlandse studenten van alle universiteiten in Nederland: 82 procent komt niet uit Nederland. Dat staat in de Keuzegids Universiteiten 2019. Dezelfde studie in Nijmegen telt minder dan 5% internationals.

Volgens de Keuzegids is het gesproken en geschreven Engels van docenten in Maastricht het meest vloeiend. Bij de Technische Universiteit Eindhoven wordt daarentegen nog wel eens ‘stone cool English’ gesproken. De Eindhovense studenten zijn daarover in ieder geval het meest kritisch. 

Open Universiteit
De Open Universiteit met de hoofdvestiging in Heerlen krijgt in de Keuzegids een top 3-notering in de lijst van beste Nederlandse universiteiten. Drie van de zeven bacheloropleidingen aan de OU horen bij de beste van Nederland . Eén bachelor, Bedrijfskunde, krijgt het predicaat ‘topopleiding 2019’, vanwege de zeer hoge score.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →