Universiteit Maastricht telt meeste internationals

Print
Universiteit Maastricht telt meeste internationals

Archieffoto. Afbeelding: Harry Heuts

Heerlen / Maastricht / Itteren - De bacheloropleiding Europees Recht op de Universiteit Maastricht telt verhoudingsgewijs de meeste buitenlandse studenten van alle universiteiten in Nederland: 82 procent komt niet uit Nederland. Dat staat in de Keuzegids Universiteiten 2019. Dezelfde studie in Nijmegen telt minder dan 5% internationals.

Volgens de Keuzegids is het gesproken en geschreven Engels van docenten in Maastricht het meest vloeiend. Bij de Technische Universiteit Eindhoven wordt daarentegen nog wel eens ‘stone cool English’ gesproken. De Eindhovense studenten zijn daarover in ieder geval het meest kritisch. 

Open Universiteit
De Open Universiteit met de hoofdvestiging in Heerlen krijgt in de Keuzegids een top 3-notering in de lijst van beste Nederlandse universiteiten. Drie van de zeven bacheloropleidingen aan de OU horen bij de beste van Nederland . Eén bachelor, Bedrijfskunde, krijgt het predicaat ‘topopleiding 2019’, vanwege de zeer hoge score.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen