Aantal Limburgse werklozen in een jaar met bijna kwart gekelderd

Print
Aantal Limburgse werklozen in een jaar met bijna kwart gekelderd

Afbeelding: ANP

Het aantal WW-uitkeringen in Limburg is in een jaar tijd met 23 procent gekelderd. Ook het aantal WW-gerechtigden van vijftig jaar en ouder is tussen oktober 2017 en oktober dit jaar fors gezakt, met eveneens 23 procent. Het jaar daarvoor nam het aantal oudere WW’ers met slechts 8 procent af in vergelijking met 2016.

Dat meldt uitkeringsinstelling UWV in een actuele overzicht van de arbeidsmarkt.  "Het aantal uitkeringen voor WW’ers van 50 jaar en ouder is het afgelopen jaar dus ongeveer even sterk gedaald als voor WW’ers jonger dan 50 jaar. Dat is voor het eerst sinds het herstel van de crisis zich heeft ingezet”, verklaart UWV. De instelling stelt dan ook vast dat werkzoekende vijftigplussers meer in trek zijn bij werkgevers door de aanhoudende krapte op de arbeidsmarkt.

Limburg telt naar verhouding nu bijna evenveel trekkers van een WW-uitkering als landelijk gemiddeld, 3,1 procent tegen 3 procent landelijk.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →