‘Laatste kans’ voor fans bij MVV-Roda

Print

Ongeregeldheden bij MVV - Roda in 2017. Afbeelding: De Limburger

Maastricht / Itteren - Als zich bij de wedstrijd tussen MVV en Roda JC opnieuw ernstige ongeregeldheden voordoen, is de kans zeer groot dat de derby voortaan zonder uitsupporters moet worden gespeeld.

Daarvoor waarschuwen de directeuren van beide clubs in een interview met De Limburger.

Oranje
MVV-baas Paul Penders en Roda-directeur Harm van Veldhoven stellen dat er sprake is van een ‘laatste kans’. “Iedereen moet zich realiseren: als het nu weer uit de hand loopt, dan is het klaar”, zegt Van Veldhoven. Volgens Penders ‘staan de lichten op oranje’. De burgemeester van Maastricht, Annemarie Penn-te Strake, wil nog niet vooruitlopen op consequenties. Wel laat ze desgevraagd via haar voorlichtster weten dat het ‘evident is dat een situatie zoals die zich vorig jaar heeft voorgedaan, niet getolereerd wordt’.

Rellen
MVV en Roda JC treffen elkaar zondagmiddag om kwart over twaalf in de Geusselt. Penders en Van Veldhoven stellen dat ze dit keer alle mogelijke maatregelen hebben genomen om rellen te voorkomen. Vorig jaar ging mis toen beide clubs elkaar in de nacompetitie troffen. Er werden vernielingen aangericht in het stadion en in de rust betraden meerdere supporters het veld. De rust van de wedstrijd duurde daardoor veel langer dan de geplande vijftien minuten.

De KNVB legde Roda na afloop een boete van 7.500 euro op. MVV kreeg geen straf omdat de bond vond dat de thuisclub er alles aan gedaan had om wanordelijkheden te voorkomen. Dit oordeel wekte in Kerkrade verbazing op.

Bekijk hier de nieuwe aflevering van 'Komt dat Schot', het online voetbalprogramma van De Limburger: