A2 weer vrij na ongeluk met vrachtwagen, files opgelost

Print

Afbeelding: John Peters

Echt / Koningsbosch / Sint Joost / Susteren / Roosteren / Nieuwstadt / Aasterberg / Berkelaar / Hingen / Ophoven / Slek / MariaHoop / Baakhoven / Dieteren / Illikhoven / Vissersweert - De A2 bij Echt, waar donderdagmorgen een ongeluk gebeurde met een vrachtwagen vol suikerbieten, is rond half twee weer vrijgegeven. De files losten daarna snel op.

Na de spits moet een deel weer dicht omdat er opnieuw geasfalteerd moet worden. Dat komt door een diesellek in de vrachtwagen.

Diesel
Rijkswaterstaat verwacht komende nacht de drie rijstroken in noordelijke richting tijdelijk opnieuw te sluiten om de weg te repareren. "De vrachtwagen lag gekanteld op de linkerrijstrook, maar omdat de weg wat afloopt, is de diesel naar de vluchtstrook gelopen. Daar is het op de weg de grond in gesijpeld,” laat een woordvoerder van Rijkswaterstaat weten.

Lees ook: Vrachtwagen A2 weer overeind, snelweg tijdelijk open

Voordat de snelweg open kon, werd de lantaarnpaal, die scheef in de berm stond, vervangen. Ook moest de vangrail worden gerepareerd.

Aanrijding
De vrachtwagen kantelde rond half zeven na een aanrijding met een aantal auto's. Daarbij raakte de vrachtwagenchauffeur, een 33-jarige man uit Heerlen, gewond. Hij is naar het ziekenhuis gebracht. Ook zeker een inzittende van een van de andere auto's raakte gewond, aldus de politie.

Bekijk ook: Dronebeelden: zo zag de verkeerschaos er van boven uit

Suikerbieten
Beide weghelften raakten bezaaid met suikerbieten, waardoor de snelweg in beide richtingen moest worden afgesloten. De opruimwerkzaamheden en het repareren van schade aan lichtmasten en vangrail nam een flinke tijd in beslag.

 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →