Heerlense oud-kinderarts Joost da Costa overleden

Print
Heerlense oud-kinderarts Joost  da Costa overleden

Joost da Costa. Afbeelding: Stockfoto. Inzetje: Peter Trompetter

Heerlen / Hoensbroek - Joost da Costa, kinderarts in ruste van onder meer de voormalige Vroedvrouwenschool in Heerlen, is op 10 november in zijn woonplaats Heerlen overleden.

Joost da Costa werd op 8 januari 1944 in Valkenswaard geboren. Na zijn specialisatie in 1978 werd hij als kinderarts aangenomen aan het Sint Jozefziekenhuis in Kerkrade. Samen met kinderarts Moel Soewarso werkte hij vele jaren op drie locaties: de Vroedvrouwenschool in Heerlen, het Gregoriusziekenhuis in Brunssum en het Sint Jozefziekenhuis in Kerkrade. 

Vroeggeboren kinderen
Dokter Da Costa heeft zich gespecialiseerd in de medische zorg voor te vroeggeboren baby’s en kinderen met aangeboren afwijkingen. Ook had hij speciale aandacht voor kinderen die op zijn spreekuur kwamen met leerproblemen en ADHD. 
In de tijd dat hij kinderarts was, heeft dokter Da Costa de ontwikkelingen in de kindergeneeskunde met sprongen vooruit zien gaan. 
In juni 2003 werd herdacht dat hij 25 jaar kinderarts was in het Sint Jozefziekenhuis. De kinderarts is in 2009 met pensioen gegaan, waardoor hij alle tijd kreeg om van zijn kleinkinderen te genieten. 

Veel reacties
In 2014 en 2016 was hij nog aanwezig op de reünie van het Kerkraadse St. Jozefziekenhuis en toonde hij veel interesse in zijn voormalige medewerkers. Dat dokter Da Costa een geliefd kinderarts was blijkt uit de vele reacties en steunbetuigingen op social media. De familie is dankbaar om te zien dat zoveel mensen de oud-kinderarts een warm hart toedragen. De dankbetuigingen waren een grote steun voor de rouwverwerking van de nabestaanden. 
De uitvaart heeft donderdag plaatsgevonden in Maastricht.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →