Britse band zamelt voedsel in tijdens Heerlens concert

Print
Britse band zamelt voedsel in tijdens Heerlens concert

Ken Bonsall, zanger van Ferocious Dog. Afbeelding: Nieuwe Nor

Heerlen / Hoensbroek - De Britse folkpunk band Ferocious Dog roept bezoekers van hun concert in de Nieuwe Nor in Heerlen op om zoveel mogelijk houdbaar voedsel mee te nemen. Het opgehaalde voedsel bij dit concert wordt gedoneerd aan de Voedselbank Zuid-Limburg.

Op donderdag 22 november speelt de band, die in muzikaal opzicht wordt vergeleken met The Levellers en Dubliners, in de Nieuwe Nor in Heerlen. Ferocious Dog voelt zich zeer begaan met het lot van minder bedeelden in de samenleving. Zo houden zij tijdens hun concerten zogenaamde Food Drops. Dit is een inzamelingsactie voor lokale voedselbanken of daklozenorganisaties. Er worden tijdens de Food Drop zoveel mogelijk houdbare producten opgehaald voor het goede doel.

Daklozen
Ken Bonsall, zanger van Ferocious Dog, en zijn vrouw Karen, raakten betrokken bij het helpen van daklozen in hun eigen stad Mansfield, nadat hun zoon Lee in maart 2012 zelfmoord pleegde als gevolg van een Post Traumatische Stress Stoornis. Het tweetal raakte betrokken bij een lokale Army Veterans Charity en ontdekte dat veteranen die terugkwamen van militaire missies niet goed geholpen werden en vaak dakloos werden. Tijdens Kerstmis hielpen ze mee met het uitdelen van voedsel aan de daklozen tijdens op het marktplein van de stad. Dit inspireerde veel fans van Ferocious Dog en de jaarlijkse Food Drop groeide daarna uit tot een traditie rondom alle concerten van Ferocious Dog. Tijdens de komende tour door Nederland heeft Ferocious Dog contact gelegd met lokale voedselbanken om ook in Nederland aandacht te vragen voor de voedselbanken en daklozenorganisaties.

 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →