De Klok Logistics breidt uit in Oostrum: 20 banen

Print
De Klok Logistics breidt uit in Oostrum: 20 banen

Afbeelding: iStock

Oostrum - De Klok Logistics gaat op bedrijventerrein De Blakt in Oostrum medio volgend jaar een nieuw distributiecentrum in gebruik nemen dat nu in aanbouw is.

Volgens woordvoerster Pieta Bekers van de logistieke dienstverlener uit Nijmegen zullen er zeker vijftien tot twintig werknemers aan de slag kunnen: "Venray is een van de logistieke hotspots van Nederland: daarom vinden we het belangrijk daar te zitten.”

Ruimte
Het bedrijf beschikt al over een vestiging in de gemeente Venray, maar was op zoek naar meer plek, aldus Bekers: "Wij hebben behoefte aan ruimte, omdat we groeien. In Nijmegen zijn geen mogelijkheden meer om die groei op te vangen. Venlo zit met zijn bedrijventerreinen al behoorlijk vol. In Venray is nog plek. Er deed zich een kans voor en die hebben we met beide handen aangegrepen.”

Ze doelt op het distributiecentrum in aanbouw, ontwikkeld door VolkerWessels Logistics Development die het onlangs verkocht aan de Britse megabelegger Aberdeen Standard Investments.

Parkeerterrein
In de keuze voor Venray speelde voor De Klok ook de nabijheid mee van een beveiligd parkeerterrein voor trucks met voorzieningen als wc’s en douches voor de chauffeurs. Verder is volgens Bekers de arbeidskrapte in de Venrayse logistiek niet zo nijpend als in Nijmegen. Het bedrijf is al begonnen met de werving van personeel. Waarschijnlijk wordt de dienstverlening aan een aantal klanten van Nijmegen naar Venray overgeheveld.

Het bedrijf zit sinds 2011 in Venray. In dat jaar blies De Klok het failliete Venrayse transportbedrijf Vortex nieuw leven in met een doorstart.