Middelbare scholieren Weert mogelijk vast in Frankrijk

Print
Middelbare scholieren Weert mogelijk vast in Frankrijk

Afbeelding: AFP

Laar / Tungelroy / Weert / Swartbroek / Altweerterheide / Stramproy - Een groep van ruim twintig scholieren en docenten van de Weerter middelbare scholen Het College en Philips van Horne kan zaterdag mogelijk niet terugkeren van een uitwisseling in het Franse Narbonne. Dat is het gevolg van wegblokkades die Franse burgers opwerpen als protest tegen de hoge brandstofprijzen.

Zowel Het College als Philips van Horne laten dat via hun websites weten. "We zijn achter de schermen druk doende om te kijken wat we moeten doen", bevestigt Frank Stals, directeur van Het College.

"Het is ons nog niet duidelijk of er een probleem is of dat het een storm in een glas water blijkt. Het ene moment wordt er namelijk gesproken dat het vliegveld geblokkeerd gaat worden; het andere moment is er niets aan de hand."

Uitwisselingsproject
De uitwisseling in het Frankrijk maakt deel uit van een groter internationaal uitwisselingsproject van de twee Weerter scholen. In totaal zijn ruim honderd leerlingen (vijfdejaars vwo- en havo-studenten) zijn deze week uitgevlogen naar Litouwen, Italië, Zweden en Frankrijk voor het maken van een profielwerkstuk of het uitvoeren van het Talenpracticum.

Lees ook: Boze Fransen gooien het land op slot

Ze hebben daarvoor zelf hun programma moeten samenstellen en contact moeten zoeken met hun buitenlandse leerlingen met wie ze samenwerken. In maart komen de leerlingen van de buitenlandse scholen een week naar Nederland.

Geen zorgen
Volgens Stals is er geen reden tot zorg. "We hebben diverse scenario’s op een rij gezet en er is dagelijks veel contact met onze reisorganisatie en de begeleiders die namens de school in Frankrijk betrokken zijn bij de uitwisseling. Er wordt alles aan gedaan om de situatie op te lossen. Welk scenario het ook gaat worden."

Het is overigens niet voor het eerst dat leerlingen niet naar huis konden na een uitwisseling, vertelt Stals. Dat was acht jaar geleden toen de aswolk van een IJslandse vulkaan het Europese luchtverkeer zwaar bemoeilijkte.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →