Proef nieuwe flitser: hardrijders gaan vrijuit

Print
Proef nieuwe flitser: hardrijders gaan vrijuit

Afbeelding: Facebook

Nuth - 196 Hardrijders komen met de schrik vrij. Ze zijn op de A76 bij Nuth betrapt door een nieuwe flitskast. Maar omdat het apparaat daar op proef staat krijgen ze geen bekeuring.

"Het gaat ons niet om zoveel mogelijk bekeuringen, maar om veiliger verkeer”, zegt een woordvoerster van de politie. Ze noemt bijna tweehonderd bestuurders met een (te) zware voet in één dag ‘best veel’.

Op de A76 bij Nuth geldt vanwege werkzaamheden aan de aansluiting met de Buitenring een maximumsnelheid van 70 kilometer per uur. Daar houden veel bestuurders zich blijkbaar niet aan. De lagere snelheid is volgens de politie noodzakelijk. Omdat de rijbanen smaller zijn en voertuigen hier niet kunnen uitwijken is het risico op ongelukken groter.

Dag en nacht
De nieuwe onopvallende flitser is een nieuw type, dat dag en nacht werkt. Hij staat op proef zes dagen bij Nuth en verhuist dan door. Op termijn beslist de politie of de nieuwe flitser permanent wordt ingezet. Wanneer dat gebeurt is nog niet duidelijk. De politie ziet wel veel voordelen. Omdat het om een onbemande flitser gaat die dag en nacht doorwerkt kunnen agenten hun tijd besteden aan andere zaken.

Op sociale media worden veelvuldig waarschuwingen gedeeld voor de kleine witte flitskast. Die is zo onopvallend dat bestuurders er ongemerkt (te) snel aan voorbijgaan.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →