‘Trucker moest uitwijken voor botsende auto op vangrail’

Print
‘Trucker moest uitwijken voor botsende auto op vangrail’

Afbeelding: John Peters

Echt / Koningsbosch / Sint Joost / Susteren / Roosteren / Nieuwstadt / Aasterberg / Berkelaar / Hingen / Ophoven / Slek / MariaHoop / Baakhoven / Dieteren / Illikhoven / Vissersweert - De trucker van het bedrijf Vossenberg Transport BV die donderdagochtend met zijn vrachtwagen vol suikerbieten kantelde, probeerde uit te wijken voor een auto die op de vangrail botste.

Dat zegt Wouter Schiltmans, directeur van het transportbedrijf.

Buiten levensgevaar
Schiltmans heeft inmiddels met de chauffeur gesproken. “Hij maakt het, naar omstandigheden, redelijk goed. Hij heeft botbreuken, maar is buiten levensgevaar.”

Lees ook: A2 weer vrij na ongeluk met vrachtwagen, files opgelost

De chauffeur gaf Schiltmans zijn lezing van het ongeval. “Hij reed met een geladen vrachtwagen op de rechterrijstrook van de A2 in noordelijke richting. Links werd hij met hoge snelheid ingehaald door een personenauto. Die wagen probeerde tevergeefs de afslag te halen en raakte de punt van de vangrail bij de afrit. Daarna stuiterde de wagen terug de autobaan op. De chauffeur schrok en trok aan het stuur, waarna hij kantelde.”

Negatief
Schiltmans hekelt het feit dat ‘opnieuw een vrachtwagen negatief in het nieuws is bij een ongeluk’. “Je hoort vaak over ongelukken met vrachtwagens, maar vaak niet hoe het is gebeurd. Terwijl het in dit geval komt door een actie van een personenauto.”

Stuiteren
Woordvoerder Firdevs Akkaya van Rijkswaterstaat legt uit dat een auto inderdaad terug ‘de weg terug op kan stuiteren’. “De vangrail is een geleiderail, die geleidt je terug de weg op. Vergelijk het met een soort kussen, waardoor je terugveert.”

Bekijk ook: Dronebeelden: zo zag de verkeerschaos er van boven uit

Ook stelt Akkaya dat de punt bij de vangrail van de uitrit, de zogeheten rimpelbuisobstakelbeveiliger, kapot is gegaan bij het ongeval vanmorgen.

Onderzoek
De politie onderzoekt het ongeval nog. De woordvoerder kon geen uitspraak doen over de toedracht.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →