Vier jaar cel voor brandstichting in eigen woning

Print
Vier jaar cel voor brandstichting in eigen woning

Afbeelding: Luc Lodder

Hoensbroek - Vier jaar cel met aftrek van voorarrest. Die straf krijgt Leo B. (35) voor brandstichting in zijn eigen woning, waardoor ook het Harrie Meershuis in Hoensbroek, dat eronder ligt, werd verwoest.

Justitie eiste twee weken eerder vijf jaar cel omdat door de brand in het buurthuis ook slapende buren in gevaar gebracht.

Dom
De rechter wees een verzoek om schadevergoeding af. Huub Wolfs (75) en Ilona Moonen van een adviesbureau en de stichting die het gemeenschapshuis exploiteert eisten een vergoeding, omdat Wolfs zijn levenswerk in vlammen zag opgaan. Hij had al hartproblemen en kreeg na de brand nog een hersenbloeding en twee TIA’ s.

B. bekende naderhand dat de brandstichting het domste was dat hij kon doen, maar zweeg vervolgens in de rechtszaak over zijn motieven en werkte niet mee aan een psychiatrisch onderzoek. Wel werd duidelijk dat hij aan een persoonlijkheidsstoornis lijdt, slecht kan omgaan met angst en woede en vindt dat er veel in zijn leven is misgegaan. Dat ziet justitie niet als verzachtende omstandigheden. Ook de rechter houdt hem verantwoordelijk voor zijn daad.

Volg nieuws uit jouw gemeente via Facebook

De Limburger heeft voor alle 31 gemeenten een eigen Facebookgroep met het laatste plaatselijke nieuws.

> Neem een kijkje