Vrouw dood na val van cruiseschip, mogelijk door misdrijf

Print
De FBI en justitie op Aruba onderzoeken de dood van een 52-jarige Amerikaanse passagier van een cruiseschip. De vrouw viel dinsdag meters naar beneden vanaf het dek en kwam op een reddingsboot terecht. Ze overleed. "Onderzoek moet uitwijzen of het om een misdaad gaat."

Het schip, de Royal Princess (3.600 passagiers), was op weg van Florida naar Aruba tijdens een zevendaagse cruise in het Caraïbisch gebied. Door nog onbekende reden viel de vrouw dinsdag meters naar beneden, van het bovenste dek op een reddingsboot die veel lager hing. Ze overleefde de val niet. 

Ruzie
Lokale media melden dat de Amerikaanse ruzie had gekregen met haar partner en dat hij haar over de reling had gegooid na een worsteling. De zaak zou daarom beschouwd worden als een ‘mogelijke moord'. Bewakingsbeelden zouden in beslag genomen zijn, autopsie moet uitwijzen hoe de Amerikaanse om het leven is gekomen. 

Een woordvoerder van het Openbaar Ministerie in Aruba kan op de details niet ingaan, maar zegt: "Ze is gevallen. Het gaat om een niet-natuurlijke dood. Het onderzoek loopt. Haar echtgenoot is ook hier op het eiland gebleven, maar wel vrijwillig, hij is geen verdachte. Er is sectie gepleegd, er is meteen contact gezocht met de Amerikaanse autoriteiten. Onderzoek moet uitwijzen of het een ongeluk is of dat het om een misdaad gaat." De FBI is nog niet ter plekke. 

Beroemd
Het cruiseschip is na het onderzoek dinsdag in de Arubaanse haven verder gevaren en keert naar verwachting zaterdag terug in Florida.

Het moederbedrijf Princess Cruises is beroemd geworden door de serie ‘The Love Boat’, opgenomen op een van haar schepen. Princess Cruises meldt in een statement dat ze het incident betreurt: "We zijn diep getreurd, we betuigen ons medeleven aan de betrokken families", aldus Amerikaanse media. 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen voor nog geen 1,50 per week.

Bekijk de aanbieding →