Nieuwe beschuldigingen aan adres Facebook

Print
Nieuwe beschuldigingen aan adres Facebook

Afbeelding: AFP

Rond Facebook speelt weer een nieuw schandaal.

Het bedrijf zou hebben geprobeerd critici met nepnieuws in een kwaad daglicht te zetten, om de aandacht af te leiden van perikelen over bijvoorbeeld de gebrekkige privacybeveiliging op het sociale netwerk. Facebook ontkent iets verkeerds gedaan te hebben. De banden met de betreffende lobbyfirma zijn inmiddels verbroken.

Zwart maken
Volgens The New York Times zou Facebook vorig jaar een Republikeins pr-bedrijf, genaamd Definers, hebben ingeschakeld om onder andere concurrenten en George Soros zwart te maken. Die bekende filantroop is al langer erg kritisch over Facebook. De beschuldigingen zijn zuur, omdat Facebook eerder juist in opspraak kwam omdat er zoveel 'fake news' van andere partijen via het sociale netwerk zou worden verspreid.

Russische bemoeienis
Facebook is eerder ook in verband gebracht met vermeende Russische bemoeienis met de Amerikaanse verkiezingen. Daarover doet eveneens veel speculatie de ronde. Facebook vond het donderdag nodig om een statement te verspreiden waarin werd tegengesproken dat topman Mark Zuckerberg op de hoogte zou zijn geweest van Russische praktijken of het onderzoek daarnaar belemmerd zou hebben.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen