België in tweede helft trefzeker tegen IJsland

Print
België in tweede helft trefzeker tegen IJsland

Afbeelding: AFP

België heeft met de nodige moeite het duel in de Nations League gewonnen van IJsland. In het Koning Boudewijnstadion in Brussel wonnen de Rode Duivels donderdagavond met 2-0.

De ploeg van bondscoach Roberto Martínez blijft daardoor lijstaanvoerder in groep 2 van League A.

Treffers Batshuayi 
Michy Batshuayi brak halverwege de tweede helft de ban voor België. De spits tikte de bal binnen die na een perfecte pass van Eden Hazard was voorgegeven door Thomas Meunier. Batshuayi zorgde tien minuten voor tijd ook voor de 2-0. De IJslandse doelman Hannes Halldórsson liet het schot van Hans Vanaken los, waarop de spits de rebound kon binnentikken.

Gedegradeerd
IJsland was in de groep na drie eerdere nederlagen al gedegradeerd. België heeft nu drie keer gewonnen. Zondag bepalen de Belgen in een duel met Zwitserland wie groepswinnaar wordt.

Kroatië heeft voor de eerste keer een wedstrijd in de Nations League gewonnen. Op eigen veld versloeg de finalist van het WK Spanje met 3-2. Tin Jedvai maakte in extra tijd het winnende doelpunt.

Slordig
Daarvoor had Kroatië twee keer een voorsprong uit handen gegeven. Andrej Kramaric opende in de 54e minuut de score. Hij profiteerde van slordig uitverdedigen aan Spaanse kant. Binnen 2 minuten was het alweer gelijk. Dani Ceballos maakte de 1-1.

De Kroaten bleven aandringen en werden daarvoor in de 69e minuut beloond. Jedvaj kopte raak na een voorzet van aanvoerder Luka Modric. Uit een strafschop maakte de Spaanse captain Sergio Ramos weer gelijk.

Spanje leidt met 6 punten uit vier duels. Kroatië heeft na drie duels 4 punten. De Engelsen (drie wedstrijden) staan eveneens op 4 punten.