'Fabrieksvoorman randde jonge werkneemsters aan op werkvloer'

Print
'Fabrieksvoorman randde jonge werkneemsters aan op werkvloer'

Afbeelding: iStock

Oostrum / Oirlo / Leunen / Castenray / Heide / Ysselsteyn / Veulen / Merselo / Vredepeel / Smakt / Wanssum / Blitterswijck / Venray / Geijsteren - Een voorman van autodakenfabrikant Inalfa in Venray heeft volgens het Openbaar Ministerie zeker drie jaar lang jonge Poolse vrouwen onzedelijk betast op de werkvloer van het bedrijf.

Hij zou hun borsten hebben betast, de vrouwen op hun billen hebben geslagen en in hun kruis hebben gegrepen. De verdachte, Ali O. (37) uit Oostrum, zou van de vermeende slachtoffers seksuele diensten hebben verlangd in ruil voor bepaalde gunsten. “Als je mij pijpt, zorg ik ervoor dat je contract wordt verlengd.” 

Werkstraf
Van de tien vrouwen die belastend over O. hebben verklaard, zijn er uiteindelijk drie met hun verhaal naar de politie gestapt. Officier van justitie Georges van den Eshof vroeg de rechtbank Roermond vrijdag om O. een werkstraf van 200 uur, waarvan 100 voorwaardelijk, op te leggen. Hij hield er bij die eis rekening mee dat de verdachte na de aangiftes in 2016 is ontslagen.

O. verscheen zelf niet. Volgens zijn advocaat Heuvelmans kon hij het na het onrecht dat hem is aangedaan niet meer opbrengen om de gang naar de rechtbank te maken. De raadsman zegt dat O. de dupe is geworden van een complot binnen Inalfa. “Dit is een rommeldossier dat met maar een doel is opgemaakt: de inquisitie van O”. Hij bepleitte vrijspraak.

Angstcultuur
Aan de productielijn, waaraan onder leiding van O. vooral buitenlandse vrouwen werkten,  zou - volgens het politiedossier - een cultuur van angst en vriendjespolitiek hebben geheerst. “O. maakte misbruik van zijn macht over jonge, kwetsbare vrouwen, die van hem afhankelijk waren,” zei officier van justitie Van den Eshof in zijn requisitoir. Hij gaf een voorbeeld: een vrouw die tegen Ali O. zei ‘het is hier geen bordeel’, zou daarna geen verlof hebben gekregen om naar een bruiloft in Polen te gaan. 

De rechtbank doet over veertien dagen uitspraak. 
 

Volg nieuws uit jouw gemeente via Facebook

De Limburger heeft voor alle 31 gemeenten een eigen Facebookgroep met het laatste plaatselijke nieuws.

> Neem een kijkje