Eis: taakstraf voor man die motorrijder in Vilt doodreed

Print
Eis: taakstraf voor man die motorrijder in Vilt doodreed

Afbeelding: iStock

Berg en Terblijt / Vilt - Een 68-jarige inwoner van Delft die op 25 augustus 2017 in Berg en Terblijt/Vilt een ongeluk zou hebben veroorzaakt waarbij een man uit de plaats verongelukte, moet een taakstraf van 200 uur en een voorwaardelijke ontzegging van de rijbevoegdheid voor een jaar krijgen. Dat eiste officier van justitie Georges van den Eshof vrijdag voor de rechtbank in Roermond.

Volgens het Openbaar Ministerie is de man verantwoordelijk voor het dodelijk ongeluk omdat hij ’s avonds om kwart over negen vanuit een parkeervak onverhoeds de weg op is gereden. Hij zag bij die manoeuvre de motorrijder over het hoofd. De chauffeur wilde, na een dagje uit in Valkenburg met zijn partner, op de Rijksweg bij Vilt keren om richting Maastricht naar huis te rijden.

Lees ook: Motorrijder overleden na botsing met auto

Een dochtertje dat achterop de motor zat, overleefde het ongeluk. De jonge vader laat een vrouw en twee dochters achter. Namens hen werd in de rechtszaak een slachtofferverklaring voorgelezen waarin ‘die zwarte dag die nooit meer uit ons leven zal gaan’ en de gevolgen hartverscheurend werden geschetst. 

Alleen verliezers
De verdachte zei dat hij die avond de motorrijder niet had gezien. “Anders had ik hem wel voor laten laten gaan”. Zijn advocaat bepleitte vrijspraak. Volgens heeft de Delftenaar alles gedaan wat hij als verkeersdeelnemer moest doen en valt de dramatische afloop hem niet te verwijten. “Deze zaak kent alleen maar verliezers”.

De uitspraak van de rechtbank is op 30 november.

Volg nieuws uit jouw gemeente via Facebook

De Limburger heeft voor alle 31 gemeenten een eigen Facebookgroep met het laatste plaatselijke nieuws.

> Neem een kijkje