Behandelend arts Nouri definitief weg bij Ajax

Print
Behandelend arts Nouri definitief weg bij Ajax

Afbeelding: Pro Shots

Don de Winter is definitief vertrokken bij Ajax, laat algemeen directeur Edwin van der Sar weten. De clubarts behandelde Abdelhak Nouri vorig jaar zomer op het veld in Oostenrijk na hartfalen.

Ajax nam eerder dit jaar de aansprakelijkheid op zich voor het tragische ongeval waarbij Nouri blijvende hersenschade opliep. De Winter werd op 26 juni al op non-actief gesteld door de Amsterdammers. 

Hartstilstand
De 21-jarige Abdelhak ‘Appie’ Nouri kreeg 8 juli vorig jaar een hartstilstand op het veld tijdens een oefenwedstrijd tegen Werder Bremen. Aanvankelijk erkende Ajax geen enkele aansprakelijkheid. De familie van voetballer stapte daarop naar de arbitragecommissie van de KNVB.

Volgens de familie heeft het handelen van Ajax-clubarts De Winter de kans op herstel van Nouri geminimaliseerd. De Winter zou van de UEFA-richtlijnen zijn afgeweken. Ondanks dat Nouri plotseling ineen zakte, zou De Winter niet meteen van een hartstilstand zijn uitgegaan. Hij zou te laat begonnen zijn met reanimeren. 

Schadevergoeding
Na lang steggelen erkende Ajax in juni van dit jaar dat de talentvolle speler beter uit zijn hartstilstand had kúnnen komen, als er adequater was gehandeld. Sindsdien zijn de club en de familie in onderhandeling over de schadevergoeding die Ajax nu moet gaan betalen.

Bekijk hier de nieuwe aflevering van 'Komt dat Schot', het online voetbalprogramma van De Limburger: