Kwart miljard beschikbaar voor knelpunten in Parkstad

Print
Kwart miljard beschikbaar voor knelpunten in Parkstad

Afbeelding: Google Maps

Heerlen / Landgraaf / Schaesberg / Nieuwenhagen / Rimburg / Hoensbroek / Brunssum / Kerkrade / Eygelshoven - Parkstad Limburg krijgt 40 miljoen euro uit de pot Regiodeals van het Rijk om achterstanden weg te werken. De Parkstadgemeenten, de provincie, corporaties, IBA en bedrijven investeren mee, waardoor het totale bedrag voor de Regiodeal Transformatie Parkstad uitkomt op 240 miljoen euro.

Dat zegt een opgetogen gedeputeerde Ger Koopmans.

Met het geld voor de Regiodeal willen de Parkstadgemeenten gevoelige achterstanden op de woningmarkt, in de detailhandel, het onderwijs en op de arbeidsmarkt overbruggen.

Slopen
Het gaat onder meer om het opkopen en slopen van 1500 verouderde particuliere woningen in achterstandswijken, hulp aan kwetsbare gezinnen, het opknappen van het centrum van Heerlen, het slopen van overtollige kantoor- en winkelpanden, het verminderen van voortijdige schooluitval en het verbeteren van grensoverschrijdende samenwerking.

Minister
In een brief aan de Tweede Kamer maakte minister Carola Schouten vrijdag twaalf regiodeals in Nederland bekend die subsidie krijgen. In totaal waren er 88 aanvragen ingediend. Per regio geeft de minister maximaal 40 miljoen euro. Limburg krijgt als enige regio de maximale en hoogste rijksbijdrage.

Koopmans: "Het heeft geloond dat we vanuit Limburg bij de gesprekken met het Rijk eensgezind zijn opgetreden en dat we goed plan hebben. Wat er precies met het geld gaat gebeuren staat nog niet vast. Daarover zal de komende tijd worden onderhandeld."

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen