Elsen en Molenaar verwachten derby vol strijd en emoties

Print
Elsen en Molenaar verwachten derby vol strijd en emoties

Afbeelding: OrangePictures

Maastricht / Itteren / Zuid-Limburg - In Maastricht en Kerkrade wordt reikhalzend uitgekeken naar de derby tussen MVV en Roda JC.

Met nog twee nachtjes slapen zijn er nog een kleine duizend kaartjes beschikbaar voor de wedstrijd van zondag (12:15 uur). Bij MVV hopen ze op een uitverkocht huis.

Hoodfletters
Ondanks het feit dat beide ploegen zich ophouden in de middenmoot van de eerste divisie, lijkt de belangstelling groot. "Dit affiche blijft heel erg bijzonder", blikt MVV-trainer Ron Elsen vooruit. "Ongeacht het niveau of de plek op de ranglijst: deze derby wordt altijd met hoofdletters geschreven", weet de geboren Maastrichtenaar.

Ippel
Opsteker voor de coach is dat hij weer een beroep kan doen op zijn aanvoerder Ricardo Ippel. De middenvelder ontbrak vorige week met een schorsing en speelt uitgerekend deze zondag zijn honderdste wedstrijd voor MVV.

Geblesseerd
De aanvoerder van Roda JC moet zondag dan weer verstek laten gaan. Daryl Werker, die zich met zijn doelpunt in de laatste ontmoeting tussen beide clubs ontpopte tot de held van Kerkrade, is nog altijd geblesseerd. Ondanks zijn afwezigheid op het veld speelde hij voorafgaand aan het duel wel een voorname rol. Samen met Mitchel Paulissen, ook een kind van de club, bereidde hij zijn teamgenoten voor op wat ze zondag in De Geusselt te wachten staat.  

Emoties
Toch wil zijn trainer, Robert Molenaar, ook weer niet te lang stilstaan bij de ambiance van de derby. "Als je daar te veel aandacht aan spendeert kun je je spelers ook angst inpraten. De emoties zullen hoog oplopen, maar het is juist de kunst om die te beteugelen. Het wordt de vraag wie onder die weerstand het beste tot voetbnallen komt."

Bekijk hier de nieuwe aflevering van 'Komt dat Schot', het online voetbalprogramma van De Limburger: