Venlo: geen extra geld BsGW

Print
Venlo: geen extra geld BsGW

Afbeelding: iStock

Venlo / Hout-Blerick / Boekend / Steyl / Lomm / Arcen / Blerick / Tegelen / Velden / Belfeld / Noord-Limburg - De gemeente Venlo wil niet opnieuw geld uittrekken om een tekort van belastingdienst BsGW aan te vullen. Dat laat het gemeentebestuur weten.

De BsGW voert de belastinginning voor gemeenten in Limburg uit, waaronder de onroerendezaakbelasting (ozb). Door een wetswijziging is het eenvoudiger om bezwaar te maken tegen de vaststelling van de WOZ-waarde van de woning. Dat leidde tot een ‘hausse aan proceskosten’ sinds 2014, aldus BsGW.

Aanvullen
De belastingdienst vulde de tekorten de eerste jaren aan uit de reserves. Omdat die uitgeput raakten, werd vorig jaar besloten de reserves weer op peil te brengen. Vanwege de hoge proceskosten (1,3 miljoen euro) die BsGW in 2017 moest betalen, is echter weer fors ingeteerd op het eigen vermogen.

BsGW vraagt de aangesloten dertig gemeenten dan ook om een extra bijdrage van 433.000 euro. Voor Venlo gaat het om 43.000 euro. Wethouder Ad Roest van Venlo maakt bezwaar tegen het verzoek. Hij wijst erop dat BsGW efficiënter gaat werken en de komende jaren geld overhoudt. Volgens hem denken ook andere gemeenten er zo over.

BsGW komt volgende week met een reactie, zegt een woordvoerder.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen voor nog geen 1,50 per week.

Bekijk de aanbieding →