Verstappen kijkt uit naar laatste race van het jaar: ‘Abu Dhabi is altijd speciaal'

Print
Verstappen kijkt uit naar laatste race van het jaar: ‘Abu Dhabi is altijd speciaal'

Afbeelding: AD/EPA

Max Verstappen kijkt uit naar de laatste Grand Prix van het jaar, volgende week in Abu Dhabi. "Het is daar ook altijd speciaal vanwege de sfeer. Het publiek komt in groten getale en maakt veel herrie, en omdat het een race bij zonsondergang is brengt dat een uniek gevoel met zich mee."

"Na een paar drukke races denk ik dat iedereen uitkijkt naar Abu Dhabi. Het lekkere weer en de meer relaxte sfeer in de paddock zorgen ervoor dat iedereen glimlacht", vertelt Verstappen op zijn eigen website.

De Limburger noemt het circuit ook bijzonder. "De jachten in het laatste gedeelte doen me aan Monaco denken, al is het er niet zo krap. Er zijn wat rechte stukken die niet echt in ons voordeel werken, maar dat proberen we goed te maken in de bochtige sectoren. Na afloop van de race kan het team wat relaxen en is er wat welverdiende rust. We testen er in de dagen erna natuurlijk nog, maar op maandag ga ik zeker proberen te chillen en van de zon genieten. Voordat we het in de gaten hebben, zijn we alweer aan het testen, en werken we gedurende de winter hard voor 2019, waar ik erg naar uitkijk."

Emotioneel
Teamgenoot Daniel Ricciardo rijdt volgende week in Abu Dhabi zijn laatste race voor Red Bull. De Australiër stapt over naar Renault. "Het zal emotioneel worden als ik voor de laatste keer over de finishlijn kom. Hopelijk kan ik zondag op het podium met nepchampagne spuiten, dat zou een passend afscheid zijn'', aldus Ricciardo.