MVV is rivaal Roda de baas in verhitte derby

Print

Afbeelding: Ermindo Armino

Maastricht / Itteren / Zuid-Limburg - De Zuid-Limburgse derby is zondagmiddag gewonnen door MVV. De Maastrichtenaren waren in een heetgebakerd en tumultueus duel te sterk voor Roda JC: 2-0.

In een eerste helft met zeer matig voetbal, maar met veel strijd, waren er flinke mogelijkheden voor beide ploegen. MVV begon, opgezweept door de nagenoeg uitverkochte Geusselt, beter aan de wedstrijd.

Flinke mogelijkheden
Na één minuut kregen de Maastrichtenaren al een grote kans, maar Golpek zag zijn schot gekeerd door Roda-doelman Muyters. Amper tien minuten later had de bal er aan de andere kant in moeten liggen, maar Van Velzen werkte de bal voor open doel tegen de lat. MVV was later nog twee keer dichtbij: Paulissen haalde de bal tot tweemaal toe van de lijn.

Strafschop
Na rust ontbrandde de wedstrijd pas echt. Een doelpunt van Roda werd om twijfelachtige redenen afgekeurd en niet veel later ging de bal aan de andere kant op de stip. Van den Hurk werd in het strafschopgebied door Van Eijma naar de grond gewerkt, Schroijen schoot vanaf elf meter overtuigend binnen: 1-0.

Vlam in de pan
De Geusselt was amper klaar met juichen of de vlam sloeg opnieuw in de pan. Dit keer niet naast, maar op het veld. Na een opstootje werden Engels en Ippel door scheidsrechter Lindhout met rood van het veld gestuurd. De thuisploeg leek dat niet te deren: amper een paar minuten later kopte Vermijl uit een hoekschop de 2-0 binnen.

In de slotfase kreeg Van den Hurk nog een kans de feestvreugde te vergroten, maar zijn kopbal raakte de paal. Aan de andere kant raakte in de blessuretijd ook Milts nog het aluminium.

Bekijk hier de nieuwe aflevering van 'Komt dat Schot', het online voetbalprogramma van De Limburger: