Zeventien aanhoudingen rond derby MVV - Roda

Print
Zeventien aanhoudingen rond derby MVV - Roda

Afbeelding: Ermindo Armino

Maastricht / Itteren - De politie heeft zeventien mensen aangehouden rond de Zuid-Limburgse derby tussen MVV en Roda JC, zondagmiddag in de Geusselt. Allen MVV-supporters, aldus de politie.

Een 30-jarige MVV-supporter werd tijdens de wedstrijd opgepakt voor openlijke geweldpleging. Zeven andere verdachten werden na de wedstrijd aangehouden toen er bij het stadion opstootjes en ongeregeldheden plaatsvonden. Voor de wedstrijd werden al negen personen opgepakt voor het afsteken van vuurwerk, opruiing en belediging en het dragen van gezichtsbedekkende kleding.

Tevreden
MVV-directeur Paul Penders laat weten dat hij tevreden is hoe het qua fans in het stadion is verlopen. Voor het overige verwijst hij naar de politie.

Lees ook: ‘Laatste kans’ voor fans bij MVV-Roda

'Te strikt'
De politie was in groten getale aanwezig in verband met de ongeregeldheden bij de vorige confrontatie tussen de twee Zuid-Limburgse clubs. De MVV-supporters stellen dat het optreden van de politie te strikt was.

De beide directeuren van MVV en Roda JC verklaarden afgelopen week dat het gedrag van de fans goed moest zijn, omdat anders geen fans meer vanuit Kerkrade naar Maastricht en omgekeerd zouden mogen reizen.