Supporters MVV: 'Optreden politie was te strikt'

Print
Supporters MVV: 'Optreden politie was te strikt'

Afbeelding: Ermindo Armino

Maastricht / Itteren - Het optreden van de politie tegenover MVV-fans was zondag te strikt. Dat stelt het supportersoverleg MVV in een mondelinge verklaring. "Er was geen sprake van confrontaties met Rodafans, wij wilden er een leuke dag van maken," zegt een woordvoerder.

Rond het duel zondagmiddag werden in totaal zeventien MVV-fans opgepakt voor onder meer baldadigheid, het afsteken van vuurwerk en openlijke geweldpleging.

Veel politie
Twee jaar geleden was er in het Geusseltstadion een confrontatie tussen fanatieke fans van beide clubs. Daarom was er zondag veel politie op de been, onder meer met agenten uit Brabant en Gelderland.

Fakkel
Een groep MVV-fans verzamelde om 08.00 uur bij een café in de wijk Wittevrouwenveld voor een ontbijt. "Alle supporters waren welkom, we zongen liedjes en wilden samen naar het stadion trekken,"stelt het supportersoverleg MVV. "De politie was meteen zeer aanwezig, pakte direct iemand op die een bekertje op de grond gooide; een 12-jarige die een fakkel ontstak, werd meegenomen. Tijdens de optocht duwde men de achterste fans naar voren n pakte direct mensen op die fakkels ontstaken."

De politie verklaarde kort voor de wedstrijd dat de fans zich niet aan de afspraken hadden gehouden. "Welke regels? Die zijn dan blijkbaar van bovenaf opgelegd. De supportersverenigingen waren twee keer niet uitgenodigd voor een overleg."

Tevreden
MVV-directeur Paul Penders laat weten dat hij tevreden is hoe het qua fans in het stadion is verlopen. Voor het overige verwijst hij naar de politie.

Lees ook: ‘Laatste kans’ voor fans bij MVV-Roda

De beide directeuren van MVV en Roda JC verklaarden afgelopen week dat het gedrag van de fans goed moest zijn, omdat anders geen fans meer vanuit Kerkrade naar Maastricht en omgekeerd zouden mogen reizen.

MVV won de wedstrijd overigens met 2-0.