Brand op vierde verdieping flatgebouw snel geblust

Print

Afbeelding: Peter Trompetter

Kerkrade / Eygelshoven - In een flatgebouw aan de Kerkraadse Zonstraat heeft zondag rond 18 uur een uitslaande brand gewoed. De brand ontstond in een appartement van een alleenstaande bewoner op de vierde verdieping.

De man was niet thuis. Hoe de brand is ontstaan, is niet bekend. Buren zeggen dat ze een harde knal hebben gehoord. De flatbewoners zijn allen ongedeerd.

De brandweer kwam met groot materieel en had het vuur snel onder controle. Na een uur konden de meeste bewoners weer terugkeren naar hun appartement. De woning met de uitslaande brand is grotendeels verwoest en smeulde nog lange tijd na.

Asbest
De appartementen eronder en erboven hebben roet- en waterschade opgelopen. Gevreesd werd dat er bij de brand een kleine hoeveelheid asbest was vrijgekomen. Dat bleek na verder onderzoek van de brandweer niet zo te zijn.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu