Schorsing voor Engels en Ippel na derby-opstootje, clubs in beroep

Print
Roda-speler Mario Engels en MVV'er Ricardo Ippel zijn door de KNVB voor meerdere wedstrijden geschorst vanwege hun rode kaarten in de derby van zondag.

Engels wordt bestraft met een schorsing van vier wedstrijden, waarvan één voorwaardelijk. Ippel krijgt drie wedstrijden aan de broek, waarvan één voorwaardelijk. Roda JC is het oneens met de straf en gaat in beroep bij de tuchtcommissie van de KNVB. Ook MVV gaat in beroep tegen het schikkingsvoorstel van de tuchtcommissie. “Wij vinden: als je niets doet, kan je ook niet gestraft worden”, is de reactie van MVV-directeur Paul Penders. 

Lees ook: Zege op pover Roda voelt als bevrijding

Aanstel
Ippel en Engels kregen het in de tweede helft van MVV-Roda met elkaar aan de stok. Na het opstootje werden beide spelers met rood van het veld gestuurd. Engels zou Ippel (die naar de grond ging) hebben geslagen. De MVV-aanvoerder gaf na de wedstrijd aan de pers toe dat hij zich aanstelde. Scheidsrechter Allard Lindhout bleef ook na het bekijken van de beelden achter zijn beslissing staan om twee keer rood te geven. 

Lees ook: ‘Je kunt zeggen: dit is geen niveau. Je kunt ook zeggen: dit is de eerste divisie’