Operatie van Landgraafse gaat door na 'reddingsfeest' om haar leven

Print
Operatie van Landgraafse gaat door na 'reddingsfeest' om haar leven

Afbeelding: luc lodder

Landgraaf / Schaesberg / Nieuwenhagen / Rimburg / Zuid-Limburg - De operatie de Landgraafse Sabine Kissels gaat door.

Een ‘Reddingsfeest’ op om de ingreep in het Akense Klinikumziekenhuis voor de 46-jarige met een maagtumor te bekostigen, leverde vorige week zondag ruim 11.100 euro op. De week erna liep de crowdfunding op tot bijna 15.000 euro. Dat is de helft van het bedrag dat nodig is voor de operatie, maar volgens Pascal Hermans, de partner van Sabine Kissels, wordt de operatie snel ingepland.

Tijd dringt
"De arts in Duitsland vertrouwt er op dat wij het geld bij elkaar krijgen. Want de tijd begint te dringen. Maar we zijn overweldigd door de reacties, ook van mensen die wel helemaal niet kennen.” Het is volgens hem nu vooral belangrijk dat Sabine aansterkt om de operatie goed te doorstaan. Ze krijgt daarom nu sondevoeding, omdat eten lastig gaat.

Maagkanker
Sabine Kissels kreeg in maart de diagnose maagkanker. Omdat ze een kleine - inmiddels verwijderde - uitzaaiing had, wordt de operatie volgens de huidige protocollen in Nederland niet vergoed. Zij zou nog hooguit een jaar te leven hebben, terwijl de operatie in het buitenland wel wordt uitgevoerd. Vrienden en familie zetten daarop een reddingsactie op touw.

Volg nieuws uit jouw gemeente via Facebook

De Limburger heeft voor alle 31 gemeenten een eigen Facebookgroep met het laatste plaatselijke nieuws.

> Neem een kijkje