VIA cup: Eerste winst voor SVVH

Print
VIA cup: Eerste winst voor SVVH

Bjorn Bastiaans (rechts) scoorde twee maal voor Veritas. Afbeelding: Toon van der Beek

Haler / Hunsel / Neeritter / Kelpen-Oler / Haelen / Buggenum / Nunhem / Horn / Neer / Roggel / Heibloem / Heythuysen / Baexem / Grathem / Ell / Ittervoort - De eerste cyclus voor een periodeprijs zit er op. In de regio Leudal/Maasgouw kon geen enkele ploeg die prijs binnen harken. Wel lukte het vijfdeklasser SVVH om op eigen veld zijn eerste overwinning en daarmee ook de eerste punten te veroveren. Klassegenoot GKC/RKHVC is na ronde acht nog steeds als enig mannenteam ongeslagen. Bij de vrouwen is die status na de nederlaag van de vrouwen van GKC/RKHVC alleen nog voorbehouden aan FC Maasgouw. Dat team verspeelde zelfs nog geen enkel punt.

In deze fase zijn de mannen van Heythuysen de enige koploper in hun klasse. Maar wel met een vooruit gespeelde wedstrijd meer. Daarom dus geen periodeprijs. De totale resultaten waren weer positief met zeven winnende, twee remiserende en zes verliezende ploegen. Het doelsaldo was in evenwicht: 29-29. Heythuysen leverde de doelpuntrijkste wedstrijd, winst met 7-5 in Asenray tegen RKAVC. In dat duel scoorde Luuk Deckers niet alleen zijn eerste doelpunten, hij deed dat meteen ook met een hattrick. GKC/RKHVC trekt zijn positieve resultaten door. Met de vijfde zege en drie remises is de fusieclub de enige ongeslagen ploeg. In Heibloem werd een zucht van opluchting geslaakt. Thuis tegen subtopper Eindse Boys werden de eerste punten en zelfs de eerste overwinning gepakt. Rens Korsten sr. scoorde negen minuten voor tijd de winnende goal: 3-2.

 

Prima weekeinde

De hoog spelende clubs hadden een prima weekeinde. De kersverse eersteklasser Veritas heeft zijn draai gevonden. Na thuiswinst op leider EHC werd nu titelkandidaat Wittenhorst geklopt met maar liefst 3-0. Het is inclusief de bekerwinst al de vijfde zege op rij. De ploeg krijgt ook nog eens koninklijke trekken. Spits Koen Stoop werd afgelopen zaterdag tot prins van de Kwekkerte in Heyhuysen uitgeroepen, de momenteel geblesseerde selectiespeler Rodney Wolters werd prins in Neeritter en aanvoerder Stefan Ressen werd de bruidegom in de boerenbruiloft. Presteren en feesten gaat bij Veritas uitstekend samen. De nieuwelingen hebben zich eveneens al aangepast. Bjorn Bastiaans (2) en Joost Hendriks schoten Veritas naar een verdiende overwinning: 3-0.

 

Eerste uitzege

In 2G boekte Haelen in Beek zijn eerste uitzege tegen Caesar.: 3-2. De nieuwkomer nam een snelle voorsprong van 0-2, maar verspeelde die net zo gauw. Joep Houben kroonde zich met twee doelpunten tot man of the match. Hij scoorde de eerste treffer uit een strafschop, maar miste een tweede een minuut voor tijd. Hij revancheerde zich in blessuretijd met de winnende goal. In 3B blijft RKVB dit seizoen verre van degradatieperikelen. De Baexemers schreven in Sittard tegen subtopper DVO hun vierde zege bij dankzij een doelpunt van Chris van Bilsen. Buur Hebes daarentegen leed zijn vijfde nederlaag en staat slechts nipt boven de rode streep.

In de vierde klasse boekte Linne zijn vierde remise op rij en bleef eveneens voor de vierde keer zonder tegengoal. Maasgouw leed verrassend zijn eerste thuisnederlaag tegen laagvlieger HBC. RKESV zakt na een sterke start langzaam af, leed zijn vierde nederlaag en behaalde slechts een punt uit de laatste vier duels.

 

Zevenklapper

Heythuysen won dus met een zevenklapper. Luuk Deckers werd met een hattrick de schutter van de week. Drie spelers troffen twee maal doel: Bjorn Bastiaans (Veritas), Joep Houben (Haelen) en Wouter Bergervoet (Heythuysen). Deze laatste blijft met negen treffers leider in het schuttersklassement. Vier clubs hielden de nul (Veritas, RKVB, Linne en MBC). Erik van Bilsen van RKVB is met een gemiddelde van precies één leider in het keeperklassement. Heythuysen nestelde zich op kop van de VIAcup dankzij de zevenklapper, GKC/RKHVC is nu tweede en Veritas is opgeklommen naar plek drie.

 

Vrouwenvoetbal

Bij de vrouwen won in 6.2 FC Maasgouw afgelopen week in Neeritter de topper tegen Veritas nipt met 1-0. De zevende zege van die ploeg en de vierde nul in defensief opzicht. De club leidt de dans dan ook nipt in de VIAcup (twee punten voorsprong op GKC/RKHVC) en met drie tegentreffers in het keeperklassement. Doelvrouwe Daphne Craemers incasseerde één treffer minder dan Kitty Schreurs van GKC/RKHVC. Deze ploeg leed haar eerste nederlaag thuis tegen RKSVO (0-2). De meest scorende ploeg is trouwens Veritas (33), voor GKC (30) en Maasgouw (29).

Volg nieuws uit jouw gemeente via Facebook

De Limburger heeft voor alle 31 gemeenten een eigen Facebookgroep met het laatste plaatselijke nieuws.

> Neem een kijkje