Dit artikel is exclusief voor abonnees van De Limburger
Dit exclusieve artikel lezen? Doe het gratis >

Heel Holland bakt? Deze dames houden het lekker Limburgs

Bakken is megapopulair, en deze dames bakken al járen. Ieder heeft haar eigen favoriete baksel. Afbeelding: iStock

Kessel / Stramproy / Schinnen - Heel leuk die fondanttaarten, maar voor de smaak van vroeger moet je gewoon bij oma zijn. Zéker als het om vlaai gaat. Deze vier zijn de zeventig gepasseerd en bakken nog steeds de ribben uit hun lijf. Daar hebben ze geen programma als 'Heel Holland bakt' voor nodig. Trouw blijven ze aan het recept uit grootmoeders tijd.

Truus van Kessel-Konings (75) uit Kessel
Bakt: schuimtaart


"De eerste keer dat ik sjoemtaart bakte, was 48 jaar geleden. Onze tweeling werd gedoopt en van een vriendin kreeg ik dit recept. In de loop der jaren heb ik het een beetje ‘vertruust’, maar de basis is hetzelfde. Én lekker. Zeker als je deze taart een nachtje in de koelkast laat staan. Nee, een verjaardag is niet compleet zonder deze taart. Als mijn man of ik onze verjaardag vieren, wordt er sowieso geen vlaai ...