Dit artikel is exclusief voor abonnees van De Limburger
Dit exclusieve artikel lezen? Doe het gratis >

Een sappige tomatensoep met 'muchos ballos'

Bon Appetit

Een sappige tomatensoep met 'muchos ballos'

Afbeelding: Getty Images/iStockphoto

Sappig rood comfort food. Dat is de soep, die Ray Simoen maakt op vakantie in het huisje van de studievriend, met wie hij af en toe naar Moraira in Spanje gaat voor slokjes ‘good old memories’ en borden tomatensoep ‘con muchos ballos’.

Een wit huisje op een vriendelijke heuvel met direct zicht op een dure helling en rechts op de lichtblauwe rimpelingen van de baai bij het dorpje Moraira, tussen Alicante en Valencia. Een oase van gezellige laagbouw tussen de arrogante wolkenkrabbers van Benidorm en de betonreuzen, die pootje baden in Denía. Daar trekken mijn vriend - de gelukkige eigenaar van dit kleinood met terras - en ik wel eens heen, ieder met achterlating van vrouw, want "ach, die jongens hebben ons niet nodig ...