'Laffe aanval' op Belgische politie was geen terroristische daad

Print
'Laffe aanval' op Belgische politie was geen terroristische daad

Afbeelding: Nieuwsblad

Een Belgische politieagent is dinsdagochtend in Brussel aangevallen door een man met een mes. Hij raakte lichtgewond. De dader werd door een tweede agent neergeschoten en in zijn borst geraakt. Er wordt voorlopig niet uitgegaan van een terroristisch motief.

De agent kreeg rond 05.30 uur een messteek in zijn hals toen hij op wacht stond voor het hoofdkantoor van de Brusselse politie. De politie kon snel ingrijpen en schoot de man neer. Zowel de dader als de agent werden naar het ziekenhuis gebracht, maar verkeren niet in levensgevaar.

De reden voor de aanval is nog onduidelijk, zo meldt het Brusselse parket.  Volgens verschillende bronnen zou de dader ‘Allahu Akbar’ geroepen hebben toen hij de agent aanviel. "Het onderzoek is nog volop aan de gang", zegt politiewoordvoerster Ilse Van de Keere.

Wapenhandel
La Dernière Heure meldt dat de 33-jarige dader een bekende is van justitie en dat hij eerder betrokken was bij wapenhandel en diverse geweldpogingen. Hij werd niet verdacht van betrokkenheid bij terrorisme. "We zoeken naar een link met radicalisme, maar voorlopig lijkt die er niet te zijn", aldus minister van Justitie Koen Geens (CD&V) op Radio 1.

Minister van Veiligheid en Binnenlandse Zaken Jan Jambon spreekt van een laffe aanval op de politie.