Transavia springt in gat Ryanair Eindhoven

Print
Transavia springt in gat Ryanair Eindhoven

Foto ter illustratie. Afbeelding: ANP

Transavia profiteert van het sluiten van de Ryanair-basis op Eindhoven Airport. In het winterseizoen breidt de luchtvaartmaatschappij het aantal vluchten naar negen populaire bestemmingen uit.

Het gaat om Marrakech, Krakau, Palma de Mallorca, Barcelona, Valencia, Malaga, Sevilla, Athene en Faro. "Transavia breidt hiermee de komende maanden de capaciteit vanaf Eindhoven Airport flink uit”, zegt Erik-Jan Gelink, commercieel directeur van Transavia. "Het gaat om ongeveer 30.000 extra stoelen tot en met eind maart 2019.”

Het gaat om extra vluchten van Transavia naar negen bestemmingen waar door de maatschappij al op wordt gevlogen. Ryanair besloot onlangs de basis Eindhoven Airport te sluiten. Daardoor verminderde ook het aantal starts en landingen van Ryanair op de Brabantse luchthaven, die nog wel als bestemming geldt voor de Ieren.

Eindhoven Airport had eerder al gemeld dat er voldoende gegadigden waren om het gat van Ryanair te vullen. De maximaal toegestane capaciteit voor Eindhoven Airport is volgend jaar 43.000 vliegbewegingen.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen