OM eist voorwaardelijke celstraf voor aanranding in speeltuin Venray

Print
OM eist voorwaardelijke celstraf voor aanranding in speeltuin Venray

Afbeelding: iStock

Echt / Koningsbosch / Sint Joost / Susteren / Roosteren / Nieuwstadt / Oostrum / Oirlo / Leunen / Castenray / Heide / Ysselsteyn / Veulen / Merselo / Vredepeel / Smakt / Wanssum / Blitterswijck / Venray / Geijsteren / Aasterberg / Berkelaar / Hingen - Het Openbaar Ministerie vindt dat de 65-jarige T.H. uit Echt twee maanden voorwaardelijke celstraf moet krijgen voor het aanranden van een jonge vrouw in Venray.

Hij zou het vermeende slachtoffer in april 2016 in een borst en haar billen hebben geknepen in een indoorspeeltuin in Venray. Iets later die dag zou hij haar 25 euro hebben gegeven. Volgens de vrouw was dat zwijggeld. 

Ontkenning
De man ontkent. Volgens hem heeft hij de vrouw per ongeluk met zijn elleboog, de bovenkant van een hand of gereedschap dat hij aan een riem droeg aan een borst en haar achterwerk geraakt. Hij zou aan het werk zijn geweest in de gangen van een smal doolhof toen de vrouw door voor hem langs liep. Hij geeft wel toe dat hij het personeelslid geld heeft gegeven. Dat zou hij hebben gedaan omdat ze geld nodig had om haar rijbewijs te halen en ze altijd goed haar best deed in de indoorspeeltuin van H’s zoon. 

#MeToo
Officier van justitie Joep Timmermans vindt dat er naast de aangifte voldoende ondersteunend bewijs is om H. te kunnen veroordelen. De vrouw heeft kort na de gebeurtenissen in app-berichten en in gesprekken familieleden en kennissen verteld wat haar is overkomen. Zij zijn als getuigen gehoord. Advocaat Jo Marchal ziet dat anders. In zijn visie moet de rechtbank zijn cliënt vrijspreken. "Het kan toch niet zo zijn dat we door de MeToo-discussie in de rechtszaal het wettige en overtuigend bewijs uit het oog verliezen."

De rechtbank doet op 4 december uitspraak.