Arriva-baas boos op Belgen

Print
Arriva-baas boos op Belgen

Afbeelding: ANP

Heerlen / Maastricht / Itteren / Hoensbroek / Zuid-Limburg - Arriva-directeur Anne Hettinga is boos over de tegenwerking van de Belgische overheid.

De Belgen komen steeds met andere argumenten om te voorkomen dat Arriva vanuit Limburg met treinen naar Luik kan rijden.

Claims
„Ik ben niet iemand die meteen claims indient, maar naar de Belgen zeg ik wel dat we dit niet gaan vergeten. Wat er gaat gebeuren, moet de tijd leren” zegt Hettinga in een interview met deze krant.

Volgende maand start het bedrijf met de drielandentrein die van Aken via Heerlen en Maastricht naar Luik moet pendelen. De Belgen verbieden de trein echter op hun spoor omdat die niet het juiste beveiligingssysteem zou hebben. Maar Belgische treinen hebben dat systeem ook niet, stelt Hettinga. „Waarom zouden wij het systeem dan wél moeten hebben? We hebben nu hetzelfde als de Belgische treinen. Dat is veilig.”

Lees ook: Arriva-directeur: 'De Belgen zeg ik dat we dit niet vergeten'

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen voor nog geen 1,50 per week.

Bekijk de aanbieding →