Beekdaelen naar de stembus

Print
Beekdaelen naar de stembus

Afbeelding: Archief ANP

Schimmert / Hulsberg / Wijnandsrade / Merkelbeek / Schinveld / Jabeek / Bingelrade / Puth / Sweikhuizen / Amstenrade / Oirsbeek / Nuth / Vaesrade / Schinnen / Klein-Doenrade / Doenrade - Inwoners van de nieuwe gemeente Beekdaelen mogen woensdag naar de stembus.

Beekdaelen, dat is ontstaan door een fusie tussen de gemeenten Nuth, Schinnen en Onderbanken, is een van de 37 gemeenten in Nederland waar woensdag gestemd wordt op een nieuwe gemeenteraad.

Lees hier alles over de verkiezingen in Beekdaelen

Uitslag
Stemmers kunnen tussen 07:30 en 21:00 uur terecht bij een van de 26 stemlokalen. Ze kunnen er stemmen op acht partijen, die strijden om 25 raadszetels. De gemeente verwacht rond 23:00 een uitslag bekend te kunnen maken.

Doe hier de kieswijzer

Groningen
Beekdaelen is met 29.818 kiesgerechtigden de kleinste fusiegemeente waar woensdag gestemd wordt. De grootste is Groningen, dat samengaat met Haren en Ten Boer. Daar mogen zo'n 190.000 mensen hun stem uitbrengen.

Bekijk hieronder drie filmpjes waarin lijsttrekkers met elkaar in debat gaan over het vliegveld, de A76 en de clustering van sportverenigingen: