Smeuïge pasta met zuivelspread

Print

Lekker makkelijk, lekker gezond is deze pasta met zuivelspread. Afbeelding: Ellis Visser

Dit is ‘pasta net even anders’. De zuivelspread maakt deze pasta lekker smeuïg.

Voor pasta kun je mij toch echt altijd wakker maken, wat vind ik dat een lekker gerecht. We hebben onlangs een reis gemaakt door Marokko, waar je verwacht veel tajine te eten, maar zelfs daar zijn veel Italiaanse restaurants te vinden.

Misschien is het gek, maar ook wanneer ik niet in Italië ben, eet ik het liefst Italiaans in het buitenland. Volgend jaar ben ik voornemens om het land weer te bezoeken. Een Italiaanse mama die daar een heerlijke verse pasta voor je bereidt met verse ingrediënten en een lekker wijntje erbij. Ik kan me er nu al op verheugen. Tot die tijd hang ik zelf de Italiaanse mama uit in mijn eigen keuken. Ga jij het ook proberen?

Pasta met tuinerwten en zuivel-spread
Voor 4 personen
Bereiden: 30 minuten
Moeilijkheidsgraad: makkelijk

Ingrediënten

- 500 gr speltpasta
- 1 halve courgette
- 225 gr tuinerwten (diepvries)
- 15 cherrytomaatjes
- 1 teentje knoflook
- 200 gr zuivelspread
- 4 el pijnboompitten
- 4 takjes peterselie
- extra vergine olijfolie
- peper en zout
- Parmezaanse kaas

Bereiding
Bereid de speltpasta volgens de verpakking en voeg de laatste drie minuten de tuinerwten toe. Snijd de courgette in dunne plakjes en de knoflook fijn. Doe een beetje olijfolie in een wok, bak op laag vuur eerst de knoflook en voeg vervolgens de courgette toe. Haal het van het vuur en zet even apart. Rooster de pijnboompitten en snijd de peterselie fijn. Zet beide ook apart.

Was en snijd de cherrytomaatjes in vieren en voeg toe aan de courgette en knoflook (hoeft niet opnieuw op het vuur). Rasp de Parmezaanse kaas en zet dit ook apart.

Giet de pasta en tuinerwten af en voeg dit toe aan de wok. Zet de wok nu terug op laag vuur. Voeg de zuivelspread en peterselie toe.

Meng alles goed door elkaar en breng op smaak met peper en zout. Schep de pasta in een bord. Bestrooi met de pijnboompitten en een beetje extra vergine olijfolie. Smakelijk!
 

Kijk voor meer recepten van onder anderen Ellis op onze receptenpagina

Ellis blogt op healthtastic.nl

 

Wil je niets missen van L-magazine?

Volg ons dan ook op Facebook en Instagram!