Kerstboomactie voor bijen Brunssummerheide

In totaal zijn er 10.800 kerstbomen verkrijgbaar. © Getty Images

De opbrengst van de kerstboomactie van Natuurmonumenten en IKEA Heerlen is dit jaar bestemd voor de bescherming van wilde bijen en andere insecten op de Brunssummerheide. De verkoop van de kerstbomen start op donderdag 22 november om 10.00 uur en gaat door zolang de voorraad strekt.

PD

Opbrengst

Ieder jaar kiest Natuurmonumenten een ander doel. Vorig jaar ging de opbrengst van de kerstboomactie ook naar de Brunssummerheide. Het opgehaalde geld werd toen aangewend om een nieuwe dierenkijkplek aan te leggen. In totaal zijn 10.800 ingekocht die voor 1 euro per stuk worden verkocht.

Samenwerking

De organisatie van deze actie is in handen van IKEA Heerlen. De actie is mede mogelijk door de enorme inzet van maatschappelijke stagiaires van het Citaverde College, vrijwilligers van Natuurmonumenten en cliënten van Roda JC WerkT, onderdeel van de maatschappelijke stichting Roda JC Midden in de Maatschappij. Het is de 9e keer dat Natuurmonumenten deze kerstboomactie houdt.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal