Koning Winter lijkt alweer op z'n retour

Print
Koning Winter lijkt alweer op z'n retour

Afbeelding: ANP

Begint het koudere weer al een beetje te wennen? De afgelopen dagen waren duidelijk kouder dan normaal rond deze tijd van het jaar en ook de komende dagen blijft de temperatuur nog in mineur. Maar dat duurt volgens Weerplaza niet lang. De kou wordt begin december teruggedrongen naar Rusland.

Een koude oostenwind heeft er de afgelopen week voor gezorgd dat de temperatuur flink onderuit is gegaan en dat het vaak te koud was voor de tijd van het jaar. ,,Dinsdag zagen we in het noorden en oosten zelfs wat winterse neerslag vallen bij temperaturen van een paar graden boven het vriespunt. Het is duidelijk een speldenprik van Koning Winter alsof hij wil zeggen: vergeet me niet na al die warmterecords van dit jaar’’, zegt meteoroloog Raymond Klaassen.

Volgende week
Blijft het koud nu de eerste wintermaand zich aandient? ,,In de meest recente weermodellen zien we ook nu nog dat het volgende week iets kouder zal zijn dan normaal’’, aldus Klaasen. Normaal wordt het in deze tijd van het jaar ’s middags in het midden van het land wel 7 of 8 graden worden, maar de temperatuurpluim komt volgende week amper boven de 5 graden uit.

Geen gelopen koers
Als de weerman verder kijkt voorziet hij een warmer scenario. ,,De kou wordt teruggedrongen naar Rusland en er wordt zachte lucht aangevoerd’’, aldus Klaassen. ,,We kunnen concluderen dat Koning Winter zich weer gaat terugtrekken in december.’’

Toch houdt hij een slag om de arm. Want: ,,De omslag naar duidelijk zachter weer is nog geen gelopen koers begin december.’’

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen