Stembussen Beekdaelen gesloten

Print
Stembussen Beekdaelen gesloten

Afbeelding: Bas Quaedvlieg

Schimmert / Hulsberg / Wijnandsrade / Merkelbeek / Schinveld / Jabeek / Bingelrade / Puth / Sweikhuizen / Amstenrade / Oirsbeek / Nuth / Vaesrade / Schinnen / Klein-Doenrade / Doenrade - De stembussen in Beekdaelen zijn om negen uur woensdagavond gesloten. In de 26 stemlokalen, verdeeld over vijftien dorpskernen, worden vervolgens de stemmen geteld.

Naar verwachting worden de resultaten van het eerste stembureau al om half tien bekendgemaakt. De gemeenten Schinnen, Nuth en Onderbanken verwachten dat rond 23.00 uur alle stemmen zijn geteld en de zetelverdeling bekend zal zijn.  

Vijf landelijke partijen (CDA, VVD, D66, PvdA en GroenLinks) en drie lokale partijen (Beekdaelen Lokaal, Vernieuwingsgroep en Vitaal Beekdaelen) strijden om 25 zetels in de nieuwe gemeenteraad.

Officieel zal Beekdaelen pas op 1 januari ontstaan. Meteen na Nieuwjaar komt de nieuwe gemeenteraad voor het eerst bij elkaar.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen