Jan Driessen (90) nog eenmaal met de klomp voorop

Print
Jan Driessen (90) nog eenmaal met de klomp voorop

Jan Driessen in de BCL-optocht van twee jaar geleden. Afbeelding: Boereraod

Tegelen / Noord-Limburg -

Nog eenmaal zal de inmiddels 90-jarige Jan Driessen uit Tegelen ‘zijn’ Boereraod op zondag 25 november voorgaan in de optocht. Tenminste, als zijn gezondheid het toe laat. Want Jan tobt met een vervelende voetblessure die hij onlangs opliep.

Jan Driessen, in Tegelen beter bekend als Jan van de Sjtevel of Jan de Cowboy, is ondanks zijn hoge leeftijd nog kwiek en fit. Hij stapt zelfs nog geregeld op de wielrenfiets. Voorop lopen in de optocht waarmee het BCL-carnavalstreffen in Geleen zondag wordt geopend, is voor hem geen bovenmatige inspanning. Bovendien weet hij hoe het hoort. Want Driessen kent het klappen van de zweep. Hij was van 1958 tot 1988 ceremoniemeester bij de Boereraod en liep dus al dertig jaar ‘met de klómp veurop’.

Jan Driessen (90) nog eenmaal met de klomp voorop
Driessen ‘dirigeert’ de Boereraod met ‘de klómp’. Foto: Boereraod

Bij zijn 60-jarig jubileum werd hij tot erelid benoemd. De 90-jarige nestor is met hart en ziel verknocht aan de carnavalsvereniging van ‘de Hei’, slaat zelden een vergadering over en bezoekt de meeste activiteiten. Toen Jan twee jaar geleden 8 x 11 jaar werd, vroeg voorzitter Ron Nijs hem of hij nog eenmaal de rol van ceremoniemeester op zich wilde nemen tijdens het BCL-treffen in Blerick. Nu wordt het wat hem betreft echt de laatste keer. Mits de kwetsuur aan zijn hak hem niet al te zeer hindert.