Coatinc treft maatregelen tegen geluidsoverlast

Print
Coatinc treft maatregelen  tegen geluidsoverlast

Verzinkerij Coatinc treft geluid remmende maatregelen op het bedrijfscomplex in Mook. Afbeelding: Jos Gröniger

Molenhoek / Mook / Noord-Limburg / Middelaar / Plasmolen -

Verzinkerij Coatinc uit Mook heeft geluidwerende voorzieningen getroffen op zijn terrein op bedrijvencomplex Korendal. De eerder opgelegde dwangsom, na klachten van omwonenden, komt daardoor te vervallen.

De geluidsoverlast die het bedrijf veroorzaakte, vormde de aanleiding tot een eerder dit jaar door de Regionale Uitvoeringsdienst (RUD) uitgevoerd onderzoek. Daaruit bleek dat het bedrijf, waar grote metalen objecten worden verzinkt, regelmatig de geluidsnormen overtrad.

De laatst geconstateerde overtreding is van 2 augustus dit jaar. Toen werd een geluidspiek van 63,7 db(A) gemeten waar 60 is toegestaan.

Inmiddels heeft de Duitse directie van Coatinc maatregelen getroffen. Zo wordt in de fabriekshal het geluidsniveau permanent gemeten en gaat er bij overschrijding van de norm een rode waarschuwingslamp branden. De gevel is voorzien van geluidwerende bekleding. Verder mogen heftrucks nog maar in een beperkt gebied rijden, zijn rubberen matten gelegd om het geluid van vallend staal te dempen en zijn afvalcontainers verplaatst naar de achterzijde van het complex. Tenslotte wordt een elektrische trekker ingezet in plaats van een voertuig met een lawaaiige dieselmotor. Volgens wethouder Karin Peters toont Coatinc met deze maatregelen bereidwilligheid tot het oplossen van de klachten.