Lauwwarme salade met geroosterde geitenkaasjes

Print

Een lauwwarme salade met een pittig mosterdblaadje en een ietwat zoete honing-mosterd dressing. Afbeelding: Studio Philippi

Crottins de chèvre zijn kleine, halfharde of harde geitenkaasjes ter grootte van een crotte (keutel). De kaasjes kunnen ook, in plakjes spek of rauwe ham gewikkeld, in een beetje olijfolie in de koekenpan worden gebakken.

Mosterdblad is een heerlijk jong slablaadje. De pittige smaak combineert prima in salades met een zoet accent. Je kunt het ook vervangen door rucola.

Lauwwarme salade met geroosterde geitenkaasjes en honing-mosterdvinaigrette
Voor 4 personen

Bereiden: 25 minuten
Oven: 8-10 minuten


Ingrediënten
- 150 gram haricots verts, schoongemaakt
- 2 eetlepels amandelschaafsel
- 2 eetlepels milde grove mosterd
- 2 eetlepels vloeibare honing
- 4 eetlepels wittewijnazijn
- 6 eetlepels olijfolie extra vierge
- 1 stevig noten-vruchtenbroodje
- 6 crottins de chèvre (à 60 gram)
- ½ krop friséesla
- handvol mosterdblad of rucola
- 1 sjalot, gesnipperd
- 100 gram frambozen 

Bereiden
Verwarm de oven voor tot 220 ºC. Kook de haricots verts in water met zout in 4-6 minuten beetgaar. Giet ze af en spoel onder stromend water koud. Rooster intussen in een droge koekenpan het amandelschaafsel goudbruin en schud op een bord.
Doe voor de vinaigrette de grove mosterd met de honing, de wijnazijn en de olijfolie in een jam- of weckpot. Sluit het deksel en schud tot een gladde vinaigrette. Breng op smaak met zout en peper.
Snijd van het brood 12 dunne, kleine plakjes en leg op de bakplaat. Halveer de kaasjes en leg ze met het snijvlak naar boven op het brood. Rooster de geitenkaasjes 8-10 minuten in de voorverwarmde oven, tot ze beginnen te smelten en goudbruin kleuren.
Maak intussen de sla schoon. Scheur de krop grof en was en droog de sla. Verdeel de frisée met het mosterdblad, de haricots verts, de sjalot en de frambozen over 4 borden.
Leg de geitenkaasjes met het brood op de salades. Besprenkel de salades met de honing-mosterdvinaigrette en serveer met de rest van het noten-vruchtenbroodje.

Janneke Philippi is foodstyliste en kookboekenauteur. Daarnaast schrijft ze recepten voor veel tijdschriften.
Ze heeft een maandelijkse rubriek in foodmagazine Delicious.
Samen met haar man, foodfotograaf en grafisch vormgever, Serge Philippi, maakte Janneke meerdere kookboeken die ook in het buitenland worden uitgegeven.

www.studiophilippi.nl
facebook.com/jannekephilippinl
instagram: jannekephilippi

Wil je niets missen van L-magazine?

Volg ons dan ook op Facebook en Instagram!