Jong poptalent strijdt om internationale prijs in Maastricht

Print
Jong poptalent strijdt om internationale prijs in Maastricht

Afbeelding: De Limburger

Maastricht / Itteren - Poppodium Muziekgieterij in Maastricht heeft de Nederlandse primeur met het nieuwe internationale muziekwedstrijd Imagine die 16 december plaatsvindt. Uit het hele land komen acht bands/muzikanten in de leeftijd van 13 tot 21 jaar naar het zuiden.

Onder hen De Limburgse afvaardiging Royal Thieves uit Sittard-Geleen.

Finale
Alle deelnemers zijn gescout zijn door POPnl het samenwerkingsverband van de twaalf provinciale popkoepels waaronder Pop in Limburg. Het doel van de talenten: een plek veroveren in de internationale finale van de wereldwijde Imagine talentenshow (die in 2019 plaatsvindt).

Kunstbende
De winnaar van de internationale wedstrijd is sowieso verzekerd van een aantal optredens in het buitenland. Imagine Netherlands wordt in Limburg onder meer omarmd door Paul Moerel van Pop in Limburg. Moerel benadrukt dat Imagine geen concurrent of kopie van Kunstbende is, maar jonge muzikanten vooral een extra  handvat biedt om podiumervaring op te doen en mee te liften op het internationale netwerk en kennis van Imagine.

Imagine is programma van de wereldwijd opererende non-profit organisatie JM Internal die zich wereldwijd inzet voor de (talent)ontwikkeling van muziek onder jongeren. Zij werken in meer dan zestig landen en organiseren ruim 40.000 activiteiten wereldwijd.