Nieuw festival: in veertien huiskamers Venlo concerten

Print
Nieuw festival: in veertien huiskamers Venlo concerten

Linda Zijlmans neemt zondag deel aan het eerste huiskamerfestival in Venlo. Afbeelding: Stefan Koopmans

Venlo / Noord-Limburg -

Venlo heeft een nieuw festival. Het Oost West Huiskamerfestival, een samenwerking tussen poppodium Grenswerk en het Kunstencentrum. Zondag voor het eerst in veertien huiskamers.

Een bijzonder ontmoeting tussen bekende artiesten en jong talent met het publiek. En een ontmoeting ook tussen veertien bewoners van huizen in Venlo-Centrum en het publiek. Dat is in essentie de opzet van het eerste Oost West Huiskamerfestival. Zondagmiddag tussen 13.00 en 18.00 treden in veertien Venlose huiskamers bekende artiesten als Linda Zijlmans en Baer Traa op, samen met een jong, muzikaal talent. De koppels verzorgen er drie optredens van een half uur. Wie zin heeft, kan zelf een route uitstippelen. Op de site van Grenswerk staan adressen en tijdstippen en de namen van de optredende koppels.

Nieuw festival: in veertien huiskamers Venlo concerten
Baer Traa Foto: Peter van Esch

Koppels

Volgens programmeur Johan Hauser van Grenswerk is het festival een coproductie met het Kunstencentrum, waar veel jong muzikaal talent over de vloer komt. „Wij hebben partijen bijeen gebracht. Er zijn koppels gevormd. De duo’s is gevraagd om samen een show van een half uur te maken. Hoe ze dat invullen is aan hen. Dat geldt ook voor de bewoners die meedoen. Zij bepalen hoe ze de middag verder aankleden. Met een drankje een hapje, dat laten we aan hen over.”

Jaarlijks

Het is de bedoeling dat het festival jaarlijks terugkeert in steeds een andere wijk van Venlo. Hoeveel mensen zondag op de fiets springen of van huiskamer naar huiskamer gaan wandelen? „Dat weten we niet. Het is immers gratis, dus er is geen ticketverkoop. We hopen natuurlijk op veel bezoekers. We gaan met enkele mensen uit de organisatie ook een rondje maken. We zijn ook benieuwd naar de animo.”

Huiskamerconcerten zijn geen nieuw fenomeen. In meer steden worden ze regelmatig gehouden. Jelske Wilmer, singer-songwriter uit Blerick, kwam volgens Hauser jaren geleden al met het idee voor de huiskamerconcerten. Zij doet dan ook mee met de eerste editie, net als bijvoorbeeld Guus Nissen & De Kamerplanten.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen