Slachtoffer dodelijk ongeluk met spookrijder is 28-jarige man uit Weert

Print
Laar / Tungelroy / Weert / Swartbroek / Altweerterheide / Stramproy - De man die donderdagavond op de A2 bij Maarheeze verongelukte na een aanrijding met een spookrijder, is 28 en komt uit Weert.

Dat bevestigt de politie. De 26-jarige vriendin die naast de bestuurder zat is lichtgewond naar het ziekenhuis gebracht. De spookrijder, een 63-jarige man uit België, ligt zwaargewond in het ziekenhuis in Nijmegen. 

Onderzoek
Op de A2 bij Maarheeze botste een spookrijder frontaal op een andere auto. De bestuurder van die wagen overleed ter plekke. Hoe het kan dat de Belg in tegengestelde richting reed, moet onderzoek uitwijzen.

Direct na het ongeval, dat plaatsvond rond 21.00 uur, is de snelweg (Eindhoven-Maastricht) afgesloten tussen de afrit Valkenswaard en Maarheeze. Dat zou naar verwachting tot ongeveer 01.30 uur duren, maar het duurde uiteindelijk tot bijna 05.00 uur. Het verkeer was omgeleid via Venlo (A67 en A73). Dat is volgens Rijkswaterstaat niet meer nodig.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu